RAVINTOLA – BAR – TERASSI

SIJAINTI

Aleksanterinkatu 22
00170 Helsinki

AUKIOLOAJAT

Restaurant

Maanantai 17-24
Tiistai – Perjantai 11.30-14.00 | 17-24
Lauantai 16-24

Bar Blanda

Keskiviikko – Torstai 17-24
Perjantai – Lauantai 17-02

YHTEYSTIEDOT

Tel. 010 505 0904
info@brasa.fi

ravintola-Brasa

Annamme roihahtaa reilusti

Lihaa, kalaa, äyriäisiä ja kasviksia. Suoraan laitumilta, syvästä merestä ja mehevästä maasta. Meillä ruoka valmistetaan avotulella. Tuli nostaa jokaisen raaka-aineen seuraavalle tasolle, syventää ja korostaa niiden luonnostaan upeita ominaisuuksia. Ruokamme on helposti jaettavaa ja yhdessä syötävää.

Brasan avotuli roihuaa Helsingin sydämessä Senaatintorin historiallisessa miljöössä. Helppo tulla ja mukava olla!

Työskentelemme intuitiivisesti tulen kanssa leikitellen.

Parasta tai ei mitään

Sieluntilamme on selkeä – jos jokin ei täytä laatuvaatimuksiamme, se ei pääse ruokalistalle. Piste. Miten se on mahdollista? Tunnemme viljelijät, joilta hankimme kasvikset ja vihannekset. Samoin kala- ja äyriäistoimittajamme. Joka ikisenä päivänä tarjoamme päivän parasta saalista. Lihat saapuvat meille pääsääntöisesti pientiloilta. Tuotteet ovat tarkoin valikoituja, ja raakakypsytämme itse lihat ja kalat. Jokaista valintaamme ohjaa palava intohimo parhaan mahdollisen lopputuloksen synnyttämiseksi.

brasa-terassi

Tuli on hyvä isäntä (ja niin on Severikin)

Me brasalaiset tehdään töitä isolla liekillä ja rakkaudesta lajiin. Brasan talossa on jännä tunnelma ja grilli kuumana, mutta todellinen lämpö syntyy ihmisistä. Meistä ja teistä. Olen kiinnostunut ihmisistä ja haluan tutustua tulijoihin. Mulle on tärkeää pitää hyvää huolta asiakkaista ja henksusta. Kuuntelen sydänsuruja, ja jos tarvitaan, ratkon ihmissuhdepulmiakin. Haluan, että meille on aina mutkatonta tulla. Juomalaulut ovat ok, mutta niin on ruokarauhakin. Viinilistalta ja cocktail-baarista voi hakea vauhtia. Asenne kuntoon ja kursailut sikseen!

Severi Lukkarinen – ravintolapäällikkö ja pääsommelier

Brasa-liha

Savua ja tulta 

Tuli on mahtava elementti ja avotuligrilli ainoa oikea grilli. Avotulella lihan ja kalan luonnollinen rasva tippuu hiileen, leimahtaa tuleen ja maustaa lihan. Kasviksia grillatessa hyödynnän kasvisrasvoja. Mieleeni leimahtaa jatkuvasti uusia ideoita. Kävellessäkin olen alkanut katsella puita miettien, että millaisenkohan aromin tuonkin puun kaarna antaisi grilliin. Käytämme japanilaisia pinchotan-hiiliä ja tuomme lisämakua kuusenoksilla. Jokainen yksityiskohta merkitsee. Grillissä valmistetun ruoan rinnalla tarjoamme raikkaita makuja. Touhussa on hyvä balanssi.

Taneli Korsiala – keittiöpäällikkö

brasa-garibaldi-orange

Blandaa ilta paremmaksi

Kaupungin hehkuvin cocktail-baari Blanda palvelee kanssamme kaikkia janoisia ohikulkijoita sekä ruoan houkuttelemia etkoilijoita ja jatkoilijoita. Blandalaiset rakastavat klassikoita, mutta tuunaavat tututkin drinkit uudelle tasolle Brasan avotulen avulla. Tiskin takana seurataan tarkasti, mitä maailmalla, lähitiloilla ja keittiössämme tapahtuu. Juomasekoitusten lisäksi tarjolla on koko laaja viinilistamme sekä keittiömme loihtimia snackseja. Täydellinen paikka aloittaa ilta – tai jatkaa sitä pitkälle yöhön!

Brasa-coupe-Cocktail

Toinen rakkautemme on viinit

Aleksanterinkatu 22 isännöi avotulen lisäksi keskustan komeinta viinikaappia. Burgundin, Piemonten ja Moselin kaltaisille legendoille on aina itseoikeutetusti tilaa, mutta perinteisiin ei Brasassa jäädä jumiin juomapuolellakaan. Kokeilunhalu kuuluu asiansa osaavan sommelierin hommiin, ja kaikelle löytyy se tähtiin kirjoitettu pari. Annokselle tai mielentilalle, miten vaan. Täydennämme ahkerasti viinivalikoimaamme klassikoista uutuusnatuihin, intohimolla ja ammattitaidolla. Tervetuloa tutkimaan ja tyhjentämään, jotta päästään taas täyttämään!

brasa-terassi

Vain taivas rajana – ja kattona!

Se on kesä nyt ja terdet auki. Meillä Brasassa voi nauttia kylmiä juomia ja avotuliherkkuja kahdella eri terassillamme. Ja koska rakkailla lapsilla on tietysti nimet, niin on meidän terdeilläkin: Burtz ja Bock.

Burtz on kaikille avoin iso sisäpihaterassimme, jonne pääset suoraan Aleksilta. Katarinankadun puoleista Bockia voi varata yksityistilaisuuksiin. Miten siis olisi ihan omat bileet kaupungin ytimessä? Tilaa nimittäin on: Bockiin voit kutsua itsesi lisäksi 99 parasta kaveriasi. Esiintymislavakin löytyy.

Terasseillamme on tarjolla kattava valikoima kaupungin parhaita drinkkejä, laaja viinilista sekä tietysti avotulella valmistettua ruokaa.

Perjantai- ja lauantai-iltaisin Burtzissa on paikalla myös DJ noin klo 20 alkaen. Nukkumaan ei tarvitse kiirehtiä, sillä elämä taivasalla jatkuu meillä aina klo 03 saakka viikonloppuisin.

Menumme, viinilistamme ja esiintymään tulevat DJ:t löydät nettisivuiltamme.

Tervetuloa!

TILAA UUTISKIRJE

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisten joukossa ajankohtaisia kuulumisiamme sekä lisätietoja tulevista tapahtumistamme.

  Ravintola Brasa

  SIJAINTI

  Aleksanterinkatu 22
  00170 Helsinki

  AUKIOLOAJAT

  Restaurant

  Maanantai 17-24
  Tiistai – perjantai 11.30-14 |17-24

  Lauantai 16-24

  Bar Blanda

  Keskiviikko – torstai 17-24
  Perjantai 17-02
  Lauantai 16-02

  ERIKOISPÄIVÄT 2023

  Lokakuu

  17.-20.10. Lounaat Suljettu

  Marraskuu

  12.11 Isänpäivä
  Isänpäivänä tarjoilemme isänpäivämenun hintaan 69 €

  Joulukuu

  6.12 Itsenäisyyspäivä
  Lounas suljettu
  Itsenäisyyspäivämenu 89 €

  22.12 Ilta suljettu
  23.-27.12 Suljettu
  28.-31.12 Lounas suljettu

  31.12 Uudenvuodenaatto
  Uudenvuodenmenu 89 €

  Menujen kohdalla pidätämme oikeuden hinnan muutoksiin

  YHTEYSTIEDOT

  Tel. 010 505 0904
  info@brasa.fi