Baskiviikko Brasassa – makumatka Pohjois-Espanjaan
26.-30.8.2025

Jos Baskimaan keittiö, pintxot ja txakoli-viini saavat veden herahtamaan kielellesi, älä missaa tätä tilaisuutta!

Elokuun lopussa juhlistamme Pohjois-Espanjan intohimoista ruokakulttuuria baskiviikon merkeissä – tarjolla on aitoja makuja niin ruuan kuin juomankin osalta sekä tietysti uniikkia tunnelmaa.

Keskiviikosta lauantaihin keittiön valtaa vieraileva baskikeittiömestari Oscar García Baldeon Txakoli Simon -ravintolasta. Oscar laittaa Brasan menu Firen uusiksi – baskilaisella twistillä ja omalla rohkealla otteellaan. Luvassa on intensiivisiä makuja, merellisiä raaka-aineita ja reilusti asennetta. Tuttuun tapaan saatavilla myös a la carte -lista sekä tietysti dry aged-lihat.

Samaan aikaan vietetään myös toista kertaa Helsingin Pintxo-viikkoa, jolloin kaupungin ravintolat kilpailevat pienillä, mutta sitäkin maukkaammilla annoksilla – ja totta kai Brasakin on mukana! Pintxot napataan Brasan takaterassin tiskiltä 3,60€ kappale – tarjolla päivittäin klo 16–21.

Viininystäville on luvassa erityisherkkua: pääsemme tutustumaan baskialueen viineihin asiantuntevassa seurassa, kun viinimestari, baskiviinien tuntija Sanna Kissakangas johdattaa meidät niiden saloihin.

Sannan viinitasting Brasassa torstaina 28.8. klo 18 – lasissa viisi upeaa viiniä Baskimaasta ja Riojasta sekä kylkeen kolme pintxoa hintaan 59€. Paikkoja on rajatusti, joten varaa omasi heti s-postitse info@brasa.fi. Ilmoitathan varauksen yhteydessä nimesi, yhteystietosi (puhelinnumero ja s-postiosoite) sekä mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot.

Tule mukaan viettämään herkullista, värikästä ja aitoa baskiviikkoa – tätä ei kannata jättää väliin!

Sanna-Kissakangas

BASKIMENU

Antxoa – Suolakuivattua anjovista ja savustettua tomaattia

Kokotxa – Grillattu turskan poskitoast ja Biskaja-kastiketta

Txuleton – Grillattua luullista naudan kyljystä

Goxua – Crème brûlée baskilaisittain

Neljän ruokalajin menu 59€

Saatavilla myös a la carte-lista sekä dry-aged lihat