RAVINTOLA – BAR – TERASSI
SIJAINTI
Aleksanterinkatu 22
00170 Helsinki
AUKIOLOAJAT
Brasa
Ma – Pe 17-00
La 16-00
Keittiö sulkeutuu klo 22
Bar Blanda
Ke-to 17-00
Pe-la 17-01 (02)
Sään salliessa Bar Blanda palvelee Brasan terassilla.
Huomioithan, että emme vastaanota käteistä.
YHTEYSTIEDOT
À LA CARTE
SNACKS
Heinällä savustetut Gordal-oliivit 8€
Boquerones | Kuusiöljyä 9€
Crustade | Sieniparfait | Mustatorvisieniä 11€
Brasan charcuterie 12€
ALUT
Stracciatella-juustoa | Savustettua macadamiapähkinää | Savustettua tomaattia 15€
Tonnikalasashimia | Retikkaa | Jalapenoa | Ponzua 17€
Keltapyrstöpiikkimakrillia | Aguachile | Kyssäkaalia | Karviaista 21€
Tartar | Sipulia | Dijon-sinappia 20€
Peuracarpaccio | Karpaloa | Pinjansiemeniä 23€
LIHA | KALA | VEGE
Tattaririsotto | Pecorinoa | Osterivinokasta 24€
Mustekalaa | Romescoa | Padron-paprikoita 27€
Ruijanpallasta | Fermentoitua parsaa | Wagyun rasvaa 35€
Pitkään haudutettua possua | XO-kastiketta | Sitruunaruohoa 26€
Dry aged -lihat:
Katso Dry Aged-lihat listalta.
Listan tuotteet vaihtelevat viikoittain saatavuuden mukaan.
Lisukkeet 7€/ kpl
Ranskalaiset | Musta valkosipulisuolaa | Musta valkosipulimajoa
Syysperunaa | Sieniä | Katsuobushia
Paahdettua porkkanaa | Sumakkihummusta | Fermentoitua porkkanaa
Vihreää salaattia | Sitrusdressing
JÄLÄT
Brasan juustokakkua | Juustokakkukreemiä | Savustettua omenakompottia 11€
Suklaavanukasta | Crème fraîche-jäätelöä | Rommi-puolukkageeliä 13€
Korvapuustijäätelö 7€
Mustaherukanlehtijäätelö 7€
Tyrnisorbet 7€
Juustot 7 |13 |18€
Tarte tatin (päärynä) | Grillattua kinuskia | Maitojäätelöä 29€
– Valmistus kestää n. 20 min. Suositellaan jaettavaksi kahdelle
VELOITAMME LEIPÄ JA VESITARJOILUSTA 5 / HENKILÖ
Vierailun ajaksi salvia-mustapippurileipää & yrttivoita, sekä suodatettua THOREAU-vettä.
Esimerkkilista dry aged -lihoista

Dry aged -lihat
”Brasassa liha ei ole pelkästään ruokalaji – se on taitolaji. Jokainen osa, joka päätyy tälle listalle, on valittu tarkoin, ikäännytetty huolellisesti ja valmistettu syvällä kunnioituksella sekä eläintä että perinteitä kohtaan.
Dry aged -valikoimamme edustaa tekemisemme huippua: rohkeita makuja, monivivahteisuutta ja tekstuureja, joita vain aika voi luoda.”
Vladimir Semenov
Chef de Cuisine
Laitumen antimia
”Valitsemme parhaat palat pieniltä tuottajilta.
Liha on ikäännytetty 30–60 päivän ajan ja kypsennetty optimaaliseen lämpötilaan.”
Made in Finland.

ENTRECOTE | HOLSTEIN | MAITOKARJA 200G | 51€
Marmori 9 / 12 | Dry-age 4 viikkoa
SIRLOIN | HEREFORD | HIEHO 300G | 76€
Marmori 10 / 12 | Dry-age 6 viikkoa
RIB EYE | HEREFORD | MAITOKARJA 1KG | 199€
Marmori 10 / 12 | Dry-age 5 viikkoa
TENDERLOIN | ANGUS ABERDEEN | MAITOKARJA 1KG | 198€
Marmori 10 / 12 | Dry-age 6 viikkoa
Wagyu
Wagyu on maailmankuulu voimaisesta rakenteestaan, elegantista umamista ja vertaansa vailla olevasta mureudesta.
A5 WAGYU | SIRLOIN | SHIMANE 100G | 65€
Marmori 12 / 12
A4 WAGYU | SIRLOIN | MIYAZAKI 200G | 109€
Marmori 11 / 12
KOTIMAINEN WAGYU | RIB EYE 1KG | 298€
Marmori 11 / 12