Brasa-keittio

RAVINTOLA – BAR – TERASSI

SIJAINTI

Aleksanterinkatu 22
00170 Helsinki

AUKIOLOAJAT

Brasa

Ma – Pe 17-00
La 16-00
Keittiö sulkeutuu klo 22

Bar Blanda

Ke-to 17-00
Pe-la 17-01 (02)

Sään salliessa Bar Blanda palvelee Brasan terassilla.
Huomioithan, että emme vastaanota käteistä.

YHTEYSTIEDOT

Tel. 010 505 0904
info@brasa.fi

À LA CARTE

SNACKS

Heinällä savustetut Gordal-oliivit 8€

Boquerones | Kuusiöljyä 9€

Crustade | Sieniparfait | Mustatorvisieniä 11€

Brasan charcuterie 12€

ALUT

Stracciatella-juustoa | Savustettua macadamiapähkinää | Savustettua tomaattia 15€

Tonnikalasashimia | Retikkaa | Jalapenoa | Ponzua 17€

Keltapyrstöpiikkimakrillia | Aguachile | Kyssäkaalia | Karviaista 21€

Tartar | Sipulia | Dijon-sinappia 20€

Peuracarpaccio | Karpaloa | Pinjansiemeniä 23€

LIHA | KALA | VEGE

Tattaririsotto | Pecorinoa | Osterivinokasta 24€

Mustekalaa | Romescoa | Padron-paprikoita 27€

Ruijanpallasta | Fermentoitua parsaa | Wagyun rasvaa 35€

Pitkään haudutettua possua | XO-kastiketta | Sitruunaruohoa 26€

Dry aged -lihat:

Katso Dry Aged-lihat listalta.
Listan tuotteet vaihtelevat viikoittain saatavuuden mukaan.

Lisukkeet 7€/ kpl

Ranskalaiset | Musta valkosipulisuolaa | Musta valkosipulimajoa

Syysperunaa | Sieniä | Katsuobushia

Paahdettua porkkanaa | Sumakkihummusta | Fermentoitua porkkanaa

Vihreää salaattia | Sitrusdressing

JÄLÄT

Brasan juustokakkua | Juustokakkukreemiä | Savustettua omenakompottia 11€

Suklaavanukasta | Crème fraîche-jäätelöä | Rommi-puolukkageeliä 13€

Korvapuustijäätelö 7€

Mustaherukanlehtijäätelö 7€

Tyrnisorbet 7€

Juustot 7 |13 |18€

Tarte tatin (päärynä) | Grillattua kinuskia | Maitojäätelöä 29€

– Valmistus kestää n. 20 min. Suositellaan jaettavaksi kahdelle

VELOITAMME LEIPÄ JA VESITARJOILUSTA 5 / HENKILÖ
Vierailun ajaksi salvia-mustapippurileipää & yrttivoita, sekä suodatettua THOREAU-vettä.

Esimerkkilista dry aged -lihoista

Dry aged -lihat

”Brasassa liha ei ole pelkästään ruokalaji – se on taitolaji. Jokainen osa, joka päätyy tälle listalle, on valittu tarkoin, ikäännytetty huolellisesti ja valmistettu syvällä kunnioituksella sekä eläintä että perinteitä kohtaan.
Dry aged -valikoimamme edustaa tekemisemme huippua: rohkeita makuja, monivivahteisuutta ja tekstuureja, joita vain aika voi luoda.”

Vladimir Semenov
Chef de Cuisine

Laitumen antimia

”Valitsemme parhaat palat pieniltä tuottajilta.

Liha on ikäännytetty 30–60 päivän ajan ja kypsennetty optimaaliseen lämpötilaan.”

Made in Finland.

ENTRECOTE | HOLSTEIN | MAITOKARJA 200G | 51€
Marmori 9 / 12 | Dry-age 4 viikkoa

SIRLOIN | HEREFORD | HIEHO 300G | 76€
Marmori 10 / 12 | Dry-age 6 viikkoa

RIB EYE | HEREFORD | MAITOKARJA 1KG | 199€
Marmori 10 / 12 | Dry-age 5 viikkoa

TENDERLOIN | ANGUS ABERDEEN | MAITOKARJA 1KG | 198€
Marmori 10 / 12 | Dry-age 6 viikkoa

Wagyu

Wagyu on maailmankuulu voimaisesta rakenteestaan, elegantista umamista ja vertaansa vailla olevasta mureudesta.

A5 WAGYU | SIRLOIN | SHIMANE 100G | 65€
Marmori 12 / 12

A4 WAGYU | SIRLOIN | MIYAZAKI 200G | 109€
Marmori 11 / 12

KOTIMAINEN WAGYU | RIB EYE  1KG | 298€
Marmori 11 / 12